Stanje u prometu proteklog vikenda, biciklista pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad biciklom

0

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su u 24 sata na cestama Vukovarsko-srijemske županije kontrolirali ukupno 168 vozila, a 5 vozača je zatečeno da upravljaju pod utjecajem alkohola.

Za vrijeme ROADPOL-ove ciljane akcije pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu, provedene od 7,00 sati 7. svibnja do 7,00 sati 8. svibnja, kontrolirano je ukupno 168 vozila, a pet vozača zatečeno da upravljaju pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,51 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji je zatečen 8. svibnja, oko 00,45 sati u Petrovcima, u Ulici Matije Gupca. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjenje prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo kako tjedan pojačanog nadzora alkohola i droga u prometu na cestama i dalje traje, odnosno od 4. do 10. svibnja, a ovdje je bila riječ o ciljanoj 24-satnoj akciji istovremeno provedenoj u svim policijskim upravama.

Tijekom vikenda, od 6. do 8. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega je jedna s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći 8. svibnja oko 2,30 sati u Vinkovcima, u Ulici D.Ž. Karle, 23-godišnji vozač bicikla pod utjecajem alkohola u organizmu (0,75 g/kg) je zbog nepropisnog skretanja izgubio nadzor nad biciklom i pao na nogostup, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na graničnom prijelazu Tovarnik, u Srijemskim Lazama i Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, državljanina BiH, na graničnom prijelazu Županja. Ovaj te još četiri vozača pod utjecajem alkohola u organizmu isključena su iz cestovnog prometa te smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti D-55 kod Gradišta.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.