Stanje u prometu – vikend izvješće PU Vukovarsko srijemske

0

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 4. listopada na području Policijske uprave evidentirano je 17 prometnih nesreća

Tijekom vikenda, od 2. do 4. listopada, evidentirano je 17 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U 8 sati 2. listopada u Starim Jankovcima, 25-godišnji vozač osobnog automobila je pri uključivanju u promet iz dvorišta obiteljske kuće na nogostupu udario 13-godišnjeg biciklistu koji je lakše ozlijeđen pri padu sa bicikla. Ocu 13-godišnjaka naplaćena je novčana kazna jer dijete nije nosilo zaštitnu kacigu na glavi za vrijeme vožnje, dok je 25-godišnjaku izdan obavezni prekršajni nalog.
Istog dana oko 16 sati u Vukovaru, pri nepropisnom uključivanju u promet s benzinske postaje, 62-godišnja vozačica osobnog automobila udarila je 29-godišnjeg motociklistu koji je teško ozlijeđen pri padu. Protiv 62-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
Oko 20,30 sati 3. listopada na cesti Sotin-Opatovac, 57-godišnji vozač osobnog automobila, kojem je istekla valjanost vozačke dozvole, nepropisnim pretjecanjem osobnog automobila uzrokovao je frontalni sudar s osobnim automobilom iz suprotnog smjera. 57-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. U drugom osobnom automobilu, 32-godišnji vozač i 30-godišnja putnica također su teže ozlijeđeni, dok je 5-godišnje dijete lakše ozlijeđeno. Protiv 57-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
Jučer, 4. listopada oko 5 sati u Gradištu 22-godišnji vozač osobnog automobila s prisutnošću alkohola u organizmu (1,90 g/kg) uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika u cestovni kanal pri čemu su on i 47-godišnja putnica lakše ozlijeđeni. Protiv 22-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru (2), Vinkovcima (2), Županji (2), Starim Jankovcima, Ivankovu, Gradištu, Rokovcima, Boboti, Otoku i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Tijekom vikenda 13 vozača je zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je pet vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 1,98 g/kg utvrđena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru.

Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama.