U prvih 6 mjeseci izvršenje proračuna grada Vinkovaca 90 milijuna kuna

0
U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” danas je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Uz izvješća gradskih tvrtki i ustanova za 2019. godinu među točkama dnevnog reda, između ostaloga, bili su prijedlog Odluke o polugodišnjem izvršenju proračuna grada Vinkovaca za 2020. godinu te Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj-lipanj 2020. godine.

„Izvršiti proračun s gotovo 90 milijuna kuna u šest mjeseci je stvarno izvanredno za grad Vinkovce i jako smo zadovoljni. Nekada smo imali proračune koji su bili ukupno, za godinu dana, toliki. Ogroman je to posao, puno je to projekata, puno aktivnosti, a razloga za zadovoljstvo tim je više jer smo u prvih šest mjeseci imali i lockdown gdje je bilo i određenih problema. Možemo zamisliti kako bi bilo da nije bilo tih problema, ali svakako nijedan projekt nam nije stao, sva socijalna davanja koja smo imali nastavili smo i dalje, čak smo neka i povećali. Ulagali smo u našu infrastrukturu, u društvene djelatnosti gdje smo kroz obnovu škola i vrtića i sve drugo što smo radili, stvarno puno posla napravili. Sve to govori da smo krenuli jednim velikim zamahom naprijed, a očekujem da ćemo ići još većim koracima naprijed o čemu govori i jučerašnja sjednica projekta Slavonija, Baranja i Srijem, gdje je opet nekoliko naših projekata prošlo i očekujemo značajna sredstva. Sve to čini sretnim i mene i cijeli jedan tim ljudi koji u stvari radi na tome”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić komentirajući izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci piše novosti.hr.

Između ostaloga Gradsko vijeće prihvatilo je i izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih tvrtki i ustanova u 2019. godini. Izvješća su podnijeli: Polet d.o.o., Gradsko gospodarstvo d.o.o., Tehnološki park Vinkovci te Gradsko kazalište „Joza Ivakić”.

A o radu u prvih šest mjeseci ove godine, vijećnike je izvijestio gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Važno je reći da smo zadržali broj zaposlenih u gradu kao i to da smo kod upisa u prvi razred imali veći broj prvoškolaca nego lani. Vjerujem da smo i mi tome doprinijeli kroz sve što smo radili. Isto tako, puno smo projekata proveli, ali i dobili novih te puno toga isprojektirali za buduće razdoblje. Korona krizu smo, nadam se, nekako držali pod kontrolom. Radili smo sve onako kako je to i trebalo u tom trenutku mada smo se svi prvi put susreli s takvom situacijom. Donosili smo odluke koje su bile čak i ispred i Nacionalnog i Županijskog stožera pa su se pokazale odličnima te su ih i oni uveli. Uglavnom bilo je to specifičnih šest mjeseci u kojima se trebalo naći načina kako djelovati, ali vjerujem da smo mi kao Gradska uprava našli pravi način i danas možemo reći kako smo kroz sve to prošli neokrznuti značajno. Naravno, uvijek je tu i gospodarstvo i sve ono što nas čini gradom kao takvim i tu treba dodatno pomoći. Oni su, nažalost, imali štete, ali vjerujem da ćemo u sljedećem razdoblju imati ono što smo imali prije korona krize, taj uzlet i u broju zaposlenih i u dizanju plaća”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.