Stanovnici Šarengrada održali mirni prosvjed, žive u strahu jer im se kamioni – zabijaju u kuće

0

Foto: dnevnik hr

Zbog učestalog prometovanja kamiona u Šarengradu, mještani su danas održali mirni prosvjed. Traže zabranu prometovanja teretnih vozila državnom cestom D2 za kamione koji su teži od 7,5 tona.

Mještani Šarengrada svakodnevno žive u strahu jer im se kamioni često zabijaju u kuće. Zbog toga su danas, u pet do 12, održali mirni prosvjed. Od nadležnih traže zabranu prometovanja teretnih vozila državnom cestom D2, od Iloka do Vukovara, za kamione teže od sedam i pol tona.

 

Stanovnici Šarengrada u strahu jer im se kamioni - zabijaju u kuće: ''Samo  gledaš odakle će te lupiti''

Foto: dnevnik hr


 

”Ujutro se tu ne može popiti kava, samo gledaš odakle će te lupiti to je strašno, tu se obilaze, tu je ova krivina to je katastrofa”, komentirala je Jasminka Groznec iz Šarengrada.

Iako im je skoro rješenje problema obećano od strane resornog Ministarstva mora prometa i infrastrukture – ustrajni su svakog vikenda blokirati promet dok se njihovim zahtjevima ne udovolji.

”Mislim da ne treba isticati da svako drugo rješenje koje bi oni odgađali izazvalo bi daljnje prosvjede koji bi bili radikalniji nego što je ovaj danas. Da nije ovaj pravilnik donesen, mi bi ovdje počeli s prosvjedom”, objasnio je organizator prosvjeda, Pero Čorić.

dnevnik hr