Stiže nam sve toplije vrijeme: Temperature idućih dana idu preko 30°C, ljeto je sve bliže

0

Ujutro je lokalno moguća magla. Vjetar slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20, a najviša uglavnom od 25 do 30 °C, prognoza je za četvrtak.

Sigurno su se već mnogi nakon niza kišnih dana, koji su u dijelovima zemlje izazvali i značajne štete i poplave, zaželjeli sunca. Kako idemo prema vikendu sunca će biti sve više, ali i dalje u kopnenim krajevima postoji mogućnost za pljuskove s grmljavinom.

Stručnjaci DHMZ-a najavili su za sutra sunčano i toplo vrijeme, a ponegdje i vruće.

– Uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki lokalni pljusak u unutrašnjosti. Ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu između 15 i 20, a najviša uglavnom od 25 do 30 °C – naveli su.

DHMZ nije izdao upozorenje za danas.

Na obali će do kraja tjedna biti sve sunčanije i toplije. I na kopnu se očekuje rast temperatura, ali vrijeme ipak i dalje nestabilno uz mogućnost kiše ponajviše u petak i subotu, prognoza je meteorologa Zorana Vakule.