Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaVijestiStižu nam nove oborine, u veći dio unutrašnjosti snijeg - gdje, koliko?

Stižu nam nove oborine, u veći dio unutrašnjosti snijeg – gdje, koliko?

Iako je siječanj počeo, a već polako brojimo njegov 10. dan, zima u našim krajevima još nije pokazala zube. Izuzev snijega koji je pao u Gorskom kotaru, a mjestimice u nizinama stvorio i nekakvi “dekorativni” snježni pokrivač, prave zimske prilike još nismo vidjeli ove zime.

Nedjelja nam je tu, dan koji je, kako su prognostički modeli kazali početkom ovog tjedna, trebao biti pravi snježni za većinu unutrašnjosti, ali nažalost niti to nećemo imati prilike gledati. Nekakvi “pošteniji” snježni pokrivač očekuju tek gorski predjeli, a onih 10-ak, 15-ak cm snijega koliko će pasti mjestimice u nizinama (ne na sjeveru zemlje) i nije nešto puno, obzirom da je siječanj. No, i to u današnje vrijeme dosta veseli, pa i čudi, obzirom da je snijeg pri tlu postala rijetkost u nizinama Hrvatske, jer, dok ga i bude, drugi dan ga više ne bude.

Tako tijekom nedjelje u unutrašnjosti očekujemo oblačno i nestabilno vrijeme. Bit će hladno, pa će i oborine dok počnu biti u obliku snijega, te se stoga ubrzo očekuje i stvaranje snježnog pokrivača. Snijeg će početi već ujutro, prvo u Gorskom kotaru i Lici, a ubrzo potom proširit će se i na ostale zapadne, dio sjeverozapadne Hrvatske te na istok. Najmanje snijega očekujemo na sjeveru Hrvatske, vjerojatno uz tek lepršanje.

Količinski, snijega najviše očekujemo u Gorskom kotaru i Lici. Tamo bi do ponedjeljka ujutro moglo pasti oko 20ak cm novog snijega, a lokalno i do 30 cm, u zapadnim predjelima te u Slavoniji oko 10-15 cm, a drugdje u nizinama do 5 cm, lokalno možda više, a ponegdje će pokrivač posve izostati.

Idućih će dana biti hladno, dnevne će temperature biti u blagom porastu, a jutarnje u padu, a osobito prema vikendu kada je moguć jači prodor iznimno hladnog zraka piše meteo hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije