Teniski klub Stari Mikanovci kreće sa školom tenisa

0

Početkom narednog mjeseca na uređenom i spremnom terenu teniskog kluba u Starim Mikanovcima kreće prva runda škole tenisa i odgoja budućih Ivaniševića, Čilića ili budućih Donna Vekić. Prenosimo poziv i objavu sa službene FB stranice putem koje možete prijaviti svoje dijete i dobiti sve potrebite informacije oko škole, ali i rekreativnog igranja ili pak sudjelovanja na natjecanjima koja organizira klub:

Poštovani žitelji naše Općine, kako smo već oglašavali s 01.04.2022., krećemo s prvom organiziranom školom tenisa za osnovno-školsku djecu u povijesti našega mjesta. Još možete prijaviti svoje dijete i putem facebook-a. Poštovani roditelji, srdačan pozdrav od Uprave Teniskog Kluba “Stari Mikanovci”. Naš trener će prvenstveno dogovoriti jedan inicijalni roditeljski sastanak, da Vas (nas) sve zajedno uputi u čari tenisa kao sporta, te pravila ponašanja u tenisu, a i o potrebitoj opremi za treniranje. Mi kao Klub prvenstveno tražimo da obuća mora biti za tenis, i to isključivo radi očuvanja terena koji se uništava neadekvatnom sportskom obućom. Na prvom sastanku će Vam trener sve objasniti. Ukoliko želite prijaviti svoje dijete u školu tenisa…požurite jer uskoroooo KREĆEEEEMOOOO…

Počeci ovog kluba kreću krajem 90-ih godina kada skupina teniskih entuzijasta i zaljubljenika u tenis, počinje s okupljanjem i igranjem tenisa na tadašnjem „asfaltnom“ igralištu na lokaciji današnjeg Teniskog Kluba. Godine 2001. se osniva Klub kao sportska udruga koja egzistira do današnjeg dana. U početku je bilo 20-ak članova kluba, koji su uz pomoć domaćih poduzetnika i ljudi dobre volje, napravili zemljani teniski teren, koji je i danas u funkciji. Klub danas broji 35 članova – zaljubljenika iz okolnih mjesta Vođinaca, Retkovaca i Ivankova no većina je ipak iz Starih Mikanovaca. Mali zastoj u funkcioniranju je bio u doba pandemije COViD-19 virusa zbog odluka stožera civilne zaštite, koliko god one bile čudne po pitanju tenisa, jer se isti igra na otvorenom i nema kontakta među igračima.

Tenisko igralište je locirano u samom srcu mjesta, na najboljoj lokaciji i to iza crkve Svete Klare i sjedišta Općine. Jako dobra suradnja je stvorena s ostalim športskim društvima.

Foto:orion info


Prošle godine (2021) organiziran je tradicionalni općinski turnir i to povodom dana Općine kao i prva Ljetna Piramida u povijesti općine na kojoj je sudjelovalo čak 45 igrača. Ljetnu Piramidu su podržali manje – više svi kafići u mjestu pa čak i neki izvan općine. Medijski sponzor je bio portal Orion info, koji je finalne mečeve Masters i Magnificent skupine prenosio Live streamom, pa su dvoboji bili gledani i praćeni diljem Lijepe naše, ali i u dijaspori.

POGLEDAJTE VIDEO:

Finale Magnificent skupine su igrali Dražen Matić i Mario Milinković, a finale Masters skupine su igrali Ićo Naletilić i Pavo Ceković. Osvajači Piramide po skupinama su bili Dražen Matić i Ićo Naletilić.

S obzirom na sudjelovanje igrača iz općine Ivankovo, moramo zahvaliti i načelniku Ivankova Marku Miličeviću i naravno našem načelniku Mariju Milinkoviću, što su nas podržali u organizaciji događanja. Ove godine smo digli djelovanje Kluba na viši nivo, te smo uz planirani općinski turnir i ljetnu piramidu, organizirali školu tenisa za osnovno školsku djecu uz profesionalnog trenera Marinka Ljolju te smo se uključili u natjecanje tipa DAVIS KUP na nivou županije. Dakle plan za 2022. je osmišljen na način da imamo stalno nekakova događanja i dižemo tenis na jednu veću razinu, ali naravno čisto rekreativno-amaterskog karaktera – započeo je tenisku priču predsjednik kluba Ante Brletić.

Foto: orion info


Naš cilj je zainteresirati što veći broj djece za tenis kao zdrav način življenja, te ih bar malo osloboditi napetosti koje im stvaraju društvene mreže, računala i mobiteli. Samom aktivacijom djece imamo nadu u budućnost da će naš Klub opstati i da je naše mjesto dobro mjesto za život mladih. Trenutno uređujemo prostorije Teniskog Kluba i prilagođavamo prostor za što ljepše i intenzivnije druženje zaljubljenika u tenis i žitelje naše Općine. Naravno, bez pomoći Općine Stari Mikanovci i općinskog načelnika gospodina Marija Milinkovića, ne bismo danas bili tu gdje jesmo – nastavlja agilni i optimistični predsjednik teniske udruge.

Uz pomoć općine ove godine smo pristupili i natječaju za dodjelu sredstava ministarstva Turizma i Športa, za amaterska športska društva. Još čekamo rezultate natječaja. U ovoj priči nisam sam pa imam pomoć svojih suradnika – dopredsjednik kluba je inače naš proslavljeni šahovski velemajstor Ante Brkić, a tajnik Matej Stojanović. Svi članovi do jednog su volonteri i okupljaju žitelje općine i okolice oko Teniskog Kluba – s ponosom ističe Brletić.

Tu je ponajviše briga i trud oko održavanja terena, jer je zemljani teren jako zahtjevan za održavanje, kako za vrijeme suše tako i za vrijeme kišnog razdoblja – zaključio je predsjednik i još jednom pozvao sve klince i klinceze na školovanje i edukativnu zabavu na odlično pripremljen teren kluba iz Starih Mikanovaca.

Izvor: sportalo hr