Župan Dekanić potpisao Ugovor sa Županijskim savezom športova o dodjeli financijskih sredstava

0

Vukovarsko -srijemski župan Damir Dekanić potpisao je danas u Maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu Vukovarsko -srijemske županije za 2022. godinu sa Županijskim savezom športova Vukovarsko – srijemske županije u iznosu od 1.570.000,00 kuna.

Ugovor o financiranju stručnih kadrova u sportu za 2022. godinu sa Županijskim nogometnim savezom Vukovarsko -srijemske županije u iznosu od 924.000,00 kuna, te Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu Programa javnih potreba u sportu Vukovarsko -srijemske županije za 2022. godinu sa Svezom školskih športskih društava Vukovarsko -srijemske županije u iznosu od 270.000,00 kuna.


– Stalno se govori o demografskoj obnovi, o tome koliko se ulaže u mlade i njihov ostanak u županiji, a sport je, bilo na rekreativnom ili profesionalnom nivou, jedna od najboljih poluga koja će osigurati da mladi ostanu na ovom prostoru – poručio je župan Dekanić.


Dodao je i kako se kroz tri potpisana ugovora u tu svrhu izdvaja više od 2.700.000,00 kuna što je više nego izdašna suma iz proračuna Vukovarsko -srijemske županije.

  • Vidljivo je da u nizu malih sportova poput juda, taekwondoa i biciklizma klubovi s ovog područja osvajaju brojna odličja, pa čak i ona europska, a za nogomet se nadamo da će rezultati početi pristizati – naglasio je

Sve to, kaže, govori u prilog činjenici da su ulaganja u sport itekako potrebna te se nada da će u budućnosti, ovisno o financijskim mogućnostima Županije, biti i veća. Predstavnici športskih saveza su istaknuli kako im godišnje redovito financiranje od strane Županije puno znači, a sredstva osim na tekuće materijalne rashode troše i na poboljšanje uvjeta rada klubova, natjecanja, te kupnju športske opreme.


Ugovore su u ime Vukovarsko -srijemske županije potpisali župan Damir Dekanić sa predstavnicima Saveza- Igorom Miličevićem, Josipom Kuterovcem i Lukom Kalinićem.