Srijeda, 28 rujna, 2022
12 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaTijekom proteklog vikenda, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Policija će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda, od 29. do 31. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Gradište i cesta Vinkovci-Rokovci) te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Vukovar, Županja, granični prijelaz Tovarnik).

U petak, 29. siječnja oko 16,40 sati, u Gradištu, Ulica Matije Gupca, 78-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine stanju i osobinama kolnika (kolnik klizav radi padanja kiše, zavoj ulijevo) sletio je vozilom s kolnika u odvodni kanal te udario u rasvjetni stup, a nakon višestruke rotacije, i u betonski kolni ulaz. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je 65-godišnja suvozačica, dok je vozač teže ozlijeđen. Kod izvlačenja tijela iz navedenog vozila intervenirali su i županjski vatrogasci.

Tijekom proteklog vikenda tri vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je prilikom nadzora sudionika u cestovnom prometu u Andrijaševcima kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila s prisutnošću 2,23 g/kg alkohola.

Stacionarne kamere za nadzor brzine su tijekom vikenda zabilježile ukupno 43 prekršaja nepropisne brzine.

Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela izvijestili au iz PU vukovarsko srijemske.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije