U Vukovaru verbalno i tjelesno napali dvojicu djelatnika zaštitarske službe

0

Foto: Ilustracija

Dvojica osumnjičenih tijekom dana će biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz kaznene prijave za kaznena djela Tjelesna ozljeda i Prijetnja.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27- i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Tjelesna ozljeda i Prijetnja.

Osumnjičeni su jučer, 31. siječnja oko 10,30 sati unutar i ispred trgovačkog centra u Ulici J.J. Strossmayera u Vukovaru verbalno i tjelesno napali dvojicu djelatnika zaštitarske službe koji su pokušali uspostaviti narušeni red i mir te im uputili ozbiljne prijetnje. Tom prilikom 24-godišnjak je sajlom za zaključavanje bicikla udario jednog djelatnika zaštitarske službe u predjelu ruke i nogom u predjelu noge. U NMB Vukovar utvrđeno je kako je djelatnik zaštitarske službe lakše ozlijeđen.

Prilikom postupanja policijskih službenika, osumnjičeni su se oglušili na upozorenja i naredbe dane radi uspostave narušenog javnog reda i mira te vrijeđali policijske službenike. Tijekom privođenja u službene prostorije policije, 24-godišnjak je uputio ozbiljne prijetnje i policijskom službeniku.

Oba osumnjičena će tijekom današnjeg dana, 1. veljače, biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz kaznene prijave. Također, izdani su im prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.