Tijekom vikenda 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

0
74

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na cestama Vukovarsko-srijemske županije zatečeno 15 alkoholiziranih vozača, a najveća izmjerena koncentracija iznosi 2,19 g/kg.

Tijekom vikenda, od 10. do 12. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Stari Mikanovci, Tovarnik) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, o kojoj više slijedi:

U petak, 10. veljače oko 15,40 sati, 57-godišnjak iz Nuštra, upravljao je osobnim vozilom krećući se cestom Vinkovci-Cerić. Ulaskom u Ulicu Alojzija Stepinca u Ceriću, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 57-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom, prešao vozilom na suprotnu prometnu traku te udario u osobni automobil, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak iz Vinkovaca. Od siline udara vozilo 26-godišnjaka se odbilo i udarilo u parkirani osobni automobil 67-godišnjaka iz Vinkovaca. U prometnoj nesreći oba vozača lakše su ozlijeđena.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,19 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača, zatečenog u subotu, 11. veljače oko 00,35 sati, u Ivankovu u Ulici Rojčani. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 46 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da koriste zimsku opremu na vozilima te prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost, stanju kolnika i gustoći prometa.