Tijekom vikenda zabilježeno 11 prometnih nesreća

0

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, dogodilo se 11 prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom  i 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom vikenda, dogodilo se 11 prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom (Županja, Vukovar, Vinkovci dvije, Štitar, Šarengrad, Cerna) i 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 15. ožujka oko 14,45 sati u Tovarniku, 55-godišnja vozačica osobnog automobila skretala je ulijevo na kućni prilaz u trenutku dok ju je s lijeve strane pretjecao 49-godišnji vozač osobnog automobila. U bočnom sudaru, vozačica je zadobila lake tjelesne ozljede.

U subotu, 16. ožujka oko 11,40 sati u Vukovaru 28-godišnji vozač osobnog automobila u zavoju zbog neprilagođene brzine prelazi na lijevu prometnu traku i udara u osobni automobil iz suprotnog smjera kojim je upravljao 34-godišnjak. Oba vozača i putnik u osobnom automobilu kojim je uzrokovana prometna nesreća zadobili su lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 17. ožujka oko 15,45 sati u Cerni, 39-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 63-godišnjem vozaču motocikla, koji je pri udaru i padu s motocikla zadobio lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 17. ožujka oko 16,45 sati u Vukovaru, 40-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola (1,59 g/kg) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa (zaustavljena vozila na kolniku) udara u zadnji dio motocikla kojim je upravljao 23-godišnjak i nalazio se na začelju zaustavljenih vozila. Od siline udara, motociklista je odbačen na osobni automobil ispred njega, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,18 g/kg zabilježena je kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 4 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

U sklopu ROADPOL-ovog tjedna pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, od 11. do 17. ožujka, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici su tijekom provođenja ove akcije zatekli 185 vozača i putnika koji tijekom vožnje u motornom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).