U 10 prometnih nesreća ukupno je 15 osoba ozlijeđeno, 4 teže i 11 lakše

0

Foto: pixabay Ilustracija

Tijekom vikenda, od 10. do 12. svibnja, na području PU vukovarsko.srijemske zabilježeno je 18 prometnih nesreća. U osam prometnih nesreća je nastupila materijalna šteta (Vinkovci, Županja, Šiškovci, Lipovac, Vukovar-2, Nijemci, Trpinja), dok je 10 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 10. svibnja oko 7,30 sati u Borovu, 65-godišnji vozač autobusa oduzeo je prednost prolaska na raskrižju 40-godišnjem vozaču teretnog automobila, pri čemu je u bočnom sudaru 40-godišnji vozač zadobio lake tjelesne ozljede.

Istog dana u 13,10 sati u Gunji, 76-godišnji vozač mopeda nije se kretao sredinom obilježene prometne trake u raskrižju sa kružnim tokom prometa i prelaskom na bankinu pada s mopeda, pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Zatim, oko 14,30 sati u Vođincima, 29-godišnji vozač teretnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa uslijed čega nalijeće na osobni automobil kojeg je 33-godišnji vozač zaustavio na koliku na znak crvenog svjetla, pri čemu je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 33-godišnjakinja i dijete u osobnom automobilu zadobili lake tjelesne ozljede.

Također, oko 16 sati na cesti Vrbanja-Spačva, 43-godišnji vozač osobnog automobila pretjecao je s lijeve strane osobni automobil u skretanju ulijevo kojim je upravljao 57-godišnji vozač. U bočnom sudaru, 57-godišnji vozač zadobio je lake tjelesne ozljede.

U subotu, 11. svibnja oko 4,30 sati na cesti Posavski Podgajci-Drenovci, 18-godišnji vozač je osobnim automobilom prešao na bankinu, sletio u odvodni kanal i pri udaru vozila u kosinu kanala zadobio teške tjelesne ozljede.

Potom oko 5,30 sati, na cesti Mirkovci-Stari Jankovci, 25-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 0,77 g/kg pomaknuo je vozilo udesno i sletio s kolnika u odvodni kanal, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Nadalje, oko 17,30 sati u Opatovcu, na raskrižju ulica, 70-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost 67-godišnjem vozaču motocikla. U bočnom sudaru dolazi do pada vozača motocikla i 59-godšnje putnice na motociklu, pri čemu je putnica zadobila teške tjelesne ozljede.

Oko 19,10 sati na ravnom cestovnom potezu na cesti Nuštar-Bršadin, 47-godišnja vozačica osobnog automobila prešla je na lijevu prometu traku u smjeru kretanja i udarila u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak. U prometnoj nesreći, 47-godišnja vozačica teže je ozlijeđena, dok su 43-godišnji vozač i troje putnika u njegovom vozilu lakše ozlijeđeni.

U nedjelju, 12. svibnja oko 12 sati na cesti Nuštar-Marinci, 54-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,21 g/kg u zavoju je sletio s kolnika pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Zatim oko 13,40 sati na cesti Mirkovci-Privlaka, 48-godišnja vozačica osobnog automobila u zavoju slijeće s kolnika pri čemu je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 15 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija, 2,34 g/kg, zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima. Četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 25 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.