U Bogdanovcima će se 17. ožujka održati 11. smotra tradicijskih korizmenih napjeva

0
Foto: Tomislav Jonjić
Foto: Tomislav Jonjić

U Bogdanovcima će se 17. ožujka održati 11. smotra tradicijskih korizmenih napjeva „11. korizma u Bogdanovci.” Riječ je o smotri koja njeguje tradicijske korizmene napjeve slavonskog i srijemskog kraja i čuva baštinu tradicijskoga korizmenog ruha.

Organizatori Smotre su Kulturno umjetničko društvo „Seljačka sloga” Bogdanovci, župa BDM Kraljice mučenika – Vukovar i Općina Bogdanovci. Smotra će započeti svečanim euharistijskim slavljem u filijalnoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Bogdanovcima s početkom u 17:00 h, koju će predvoditi dekan vlč. Zvonimir Martinović upravitelj župe, liturgijsko pjevanje vodit će domaći zbor iz Bogdanovaca. Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će nastup pjevačkih skupina koje će izvoditi svaka po dvije tradicijske pjesme kraja iz kojega dolaze.

Foto: Tomislav Jonjić

U programu će sudjelovati šest skupina: MJPS KUD-a „Seljačka sloga” Gradište, VIS Šil Dil Daj” Stari Slatnik, ŽPS KUD-a „Vesela Šokadija” Koritna, ŽPS KC „Klasje” Privlaka, ŽPS KUD-a Klasje Slavonije” Antunovac i MPS KUD-a Seljačka Sloga” Bogdanovci.

Njegujući vlastitu kulturnu baštinu, tradiciju i korizmene napjeve koji su izniknuli u našoj bremenitoj i mnogim križevima i križnim putevima protkanoj povijesti, budimo odgovorni graditelji sadašnjosti i budućnosti preobražene i nošene snagom Kristova uskrsnuća dođite i podržite 11. smotru tradicijskih korizmenih napjeva u Bogdanovcima” rekao je Mario Kiš predsjednik KUD-a „Seljačka sloga” Bogdanovci.

Nakon Smotre uslijedit će zajednička večera svih sudionika u Hrvatskom domu u Bogdanovcima.