U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci roditeljima su uručene jednokratne novčane naknade.

0

Uz novčanu naknadu Grada Vinkovaca od 18.600 eura za 49 djece, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci svim bebama rođenim u Vinkovcima darovala je poklon dobrodošlice – jednogodišnje besplatno članstvo u GKVK, djetetovu prvu slikovnicu i jedan letak o važnosti čitanja.

Jednokratna naknada povodom rođenja djeteta danas je podijeljena za ukupno 49 djece, od čega su tri para blizanaca, dodijelit će se naknada u iznosu od 18.600,00 e. Svako dijete rođeno u ovoj godini ostvaruje pravo na 300 eura ukoliko je prvorođeno, za drugorođeno 400 eura, dok trećerođeno i svako sljedeće dijete u obitelji ostvaruje pravo na 500 eura. Do sada je naknada iznosila 265 eura za sve (2.000 kuna).

Od ukupno 49 djece: – 21 dijete je prvorođeno – 17 djece je drugorođeno – 11 djece je trećerođeno

“Druženje s mladim obiteljima povodom prinove u njihovoj obitelji, jedan je od najljepših trenutaka u poslu kojim se bavim, stoga, uvijek naglašavam kako nam je prioritet što više sredstava i energije usmjeriti upravo u potpore roditeljima i djeci, učenicima i studentima, kao i u poboljšanje uvjeta u našim školama i vrtićima” rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

 „Rođenje djeteta u obitelji pravo je bogatstvo, no dar je to i za zajednicu i društvo u cjelini. Dokazano je da samo 15 minuta glasnog čitanja djetetu svaki dan obogaćuje cjelokupan djetetov razvoj i nadam se da će s ovom akcijom sva djeca u Vinkovcima se uključiti u programe knjižnice, da će ovdje boraviti i odrastati, jer djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle”, kazala je ravnateljica vinkovačke knjižnice Vedrana Lugić.