U Vukovaru nepoznati počinitelj ispred kuće 73-godišnjaka postavio eksplozivnu napravu

0

Foto: Ilustracija

Na mjestu događaja proveden je očevid te mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana, a nastavlja se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Teško ubojstvo.

Jutros u 8,15 sati zaprimljena je dojava o eksploziji nepoznate eksplozivne naprave u Vukovaru u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Na mjesto događaja odmah su upućene hitne službe, kao i policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Djelatnici hitne medicinske pomoći prevezli su ozlijeđenog 73-godišnjaka u NMB Vukovar.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli su očevid kojim su utvrdili kako je nepoznati počinitelj tijekom noći 18./19. lipnja ispred ulaza u obiteljsku kuću u Zagorskoj ulici u Vukovaru postavio eksplozivnu napravu.

Otvaranjem vrata 73-godišnjak je aktivirao eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i zadala mu teške tjelesne ozljede koje su utvrđene u NMB Vukovar.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela Teško ubojstvo iz članka 111. stavka 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Zaključno skrećemo pažnju da su policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz pomoć službenog policijskog psa, poduzeli mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.