Život u gradu bez prireza o tome ovisi referendumska inicijativa za koju je potrebno 20% potpisa birača u Gradu Vinkovcima

0

Sukladno odluci Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o pitanju ukidanja prireza porezu na dohodak u Gradu Vinkovcima, u gradu na Bosutu bi se od 13. do 27. lipnja trebao provesti referendum na kojem bi se Vinkovčanke i Vinkovčani trebali izjasniti jesu li za ukidanje prireza koji se u Vinkovcima plaća po stopi od 10 posto.

Donošenje odluka o prirezu poreza na dohodak kojima bi se u cijelosti ukinuo prirez porezu na dohodak u djelokrugu je Gradskog vijeća Grada Vinkovaca, podsjeća se u odluci Organizacijskog odbora za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o pitanju ukidanja prireza porezu na dohodak iza koje stoje članovi Odbora Viktorija MarkovićMirta Arlović i Mario Kobaš.

Po podacima iz vinkovačke gradske uprave, u 2021. godini po osnovu prireza na dohodak Grad Vinkovci je uprihodovao 6,7 milijuna kuna, a utrošio ih je na socijalu, prvenstveno na učeničke i studentske stipendije, pomoć umirovljenicima, sufinanciranje vrtića…Iz Grada također navode kako je najmanji problem donijeti odluku da se nešto ukine, ali nisu sigurni koliko bi primjerice odluka o ukidanju prireza bila učinkovita s obzirom da je u studenome 2020. godine vinkovački prirez već smanjen s 13 na 10 posto.

Prikupljanje potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma o pitanju ukidanja prireza, porezu na dohodak u Gradu Vinkovcima do 27.6.2022.

Svjesni inflacije i sve veće krize u kojoj se nalazimo želimo da se povećaju primanja svima vama koji ste obveznici plaćanja prireza porezu na dohodak.

Svaki dan u središnjem parku od 18:00-20:00 možete potpisati i na taj način pomoći svima. Potrebno je prikupiti 20% potpisa od ukupnog broja birača u Gradu Vinkovcima.
Za uspjeh nam je neophodna vaša pomoć stoga pozovite vaše bližnje i proširite ovu vijest Pporučili su iz Organizacijskog odbora referendumske incijative Vinkovci za veće plaće..