U Županji je sinoć otvoreno drugo izdanje Festivala slavonskih kazališta kojemu je ove godine domaćin Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci.

0

U Županji je sinoć otvoreno drugo izdanje Festivala slavonskih kazališta kojemu je ove godine domaćin Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci. Zbog obnove zgrade vinkovačkog kazališta Festival  se održava u dvorani Mladost u Županji na čemu se Gradskom amaterskom kazalištu Županja uvodno zahvalio Vladimir Andrić, ravnatelj GK Joza Ivakić. Slavonsku kazališnu publiku pozdravio je uz Snježanu Puljić (predsjednica GAK-A Županja) i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, a Festival je otvorenim proglasio Damir Juzbašić, gradonačelnik Županje.

Ideja o pokretanju Festivala slavonskih kazališta nastala je u Vinkovcima s ciljem povezivanja profesionalnih kazališta s našeg područja u jednu mrežu s naglaskom na međusobnoj suradnji i jačanju slavonskih kazališta na kazališnoj karti Hrvatske.

Cilj festivala je održivost kazališta u Slavoniji,  međusobno povezivanje i prepoznatljivost na kazališnoj karti RH. Festival je natjecateljskog karaktera, a uz Zrinku Turaliju, urednicu za kulturu HRT-a, članovi žirija su i kazališni kritičar Tomislav Čadež te Marko Sabljaković, stručni suradnik Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti VSŽ. Zadnji dan Festivala proglasit će se:

–    najbolja predstava odabirom publike
–    najbolja predstava za djecu odabirom publike
–    najbolja predstava odabirom žirija
–    najbolja predstava za djecu odabirom žirija
–    najbolji glumac i najbolja glumica odlukom žirija
a posebno priznanje od strane žirija ove godine pripada Miranu Hajošu, za veliki doprinos kazališnoj umjetnosti.

Cijena ulaznice predstave za djecu: 3 eura
Cijena ulaznice večernjih predstava: 5 eura
Uz svaku ulaznicu ide glasački kupon, za odabir najbolje predstave
Radno vrijeme blagajne: sat vremena prije predstave u dvorani Mladost Županja