Upravljao vozilom s 3,28 promila, a drugi jurio 225 km/h

0

Foto: pixabay ilustracija

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema recidivistima.

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 26. veljače do 4. ožujka, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 720 vozila.

Pritom su utvrdili 462 prometna prekršaja, od kojih je 236 prekršaja nepropisnih brzina, 34 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Osim prekršaja „4 glavne ubojice u prometu“, u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (4 istek važenja prometne dozvole, 2 nepoštivanje prednosti prolaza,  2 pretjecanje i obilaženje, 2 obveze vozača prema pješacima, 1 prekršaj pješaka i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 3,28 promila, očitana je u organizmu vozača (r. 1983. g), na području Općine Slavonski Šamac, dana 26. veljače, u 16.20 sati, dok je najveća nepropisna brzina od 225 km/h utvrđena na autocesti A3, dana 1. ožujka, u 13.05 sati, za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r.1980.g.) osobnog automobila osječkih registracijskih oznaka.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima u prometu s posebnim naglaskom na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te će također pojačano postupati prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

PU brodsko-posavska i ovim putem apelira na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.