VINKOVCI: Uručeno 39 ugovora programa Zaželi za korisnike pet slavonskih županija

0

Čak 39 novih ugovora vrijednih 43 milijuna eura za nastavak programa Zaželi u svih pet slavonskih županija uručio je danas u Vinkovcima u ime Vlade Republike Hrvatske ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Najiščekivaniji nastavak projekta, koji je usput budi rečeno hrvatski model, a Europa polako kreće za njim, trajat će tri godine.

“Želimo osigurati pomoć u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zaposlenja na tri godine, a ne kao do sada na nekoliko mjeseci pa čekate novi poziv”, poručio je resorni ministar.

Dovoljno je to vremena kako bi se izbjegao prazan hod do trajnog, ne projektnog, rješenja na koju bi korisnik imao pravo sukladno zakonu i vrsti takve socijalne usluge, najavio je u Vinkovcima ‘Zaželi perspektivu‘.

Domaćin današnje dodjele višemilijunskih ‘Zaželi’ ugovora, vinkovački gradonačelnik, u ime kolega vlasnika 39 novih ugovora za nastavak projekta u svojim općinama i gradovima poručio je kako je ovo sjajno zaokružena priča višestruko korisna – od korisnika programa, osoba koje će se zaposliti i njihovih obitelji do cijele zajednice.

“Milijun i pol eura samo u Vinkovcima , a u cijeloj županiji preko 20 milijuna eura potvrđuje kako je riječ o nastavku odličnog projekta koji je do sada sigurno obuhvatio najviše korisnika u Hrvatskoj. A onda i druga strana – ministar i sam premijer koji su razumijeli kako treba lobirati i proširiti na sve prijavljene. Zato mi je iznimno drago da smo tu imali razumijevanja i da će sve jedinice koje su prijavile i prošle administrativnu provjeru u konačnici dobiti projekt Zaželi”, potvrdio je za pet slavonskih županija, prvi čovjek grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

U dosadašnjoj podjeli ugovora na području najistočnije hrvatske županije iskorišteno je 24 milijuna eura.

Za više pročitajte na novosti hr.