Subota, 1 listopada, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaUz plastiku, papir, staklo, Vinkovčani će uskoro odvajati i biljne ostatke, stiže...

Uz plastiku, papir, staklo, Vinkovčani će uskoro odvajati i biljne ostatke, stiže 1700 spremnika za biootpad

VINKOVCI

Poznato je kako se u domaćinstvima bacaju velike količine hrane, a trećinu kućnog otpada čini biootpad, koji je vrijedna sirovina za proizvodnju kvalitetnog komposta. Kako Vinkovčani više ne bi i biootpad bacali u kante s ostalim otpadom te kao što odvajaju plastiku, papir i staklo, sada će odvajati i biootpad jer, kako najavljuje v.d. pročelnika Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić, uskoro stižu spremnici za njega.

  • Trenutačno se u gradu dijeli 7500 spremnika za odvajanje plastike i 1700 spremnika za odvajanje biootpada nabavljenih projektom vrijednim 2,4 milijuna kuna. Kako smo novim projektom nabavili i kompostere, građani ispunjavaju anketu žele li komposter ili spremnik za biootpad – kaže Dujmić, dodavši kako je novi projekt prijavljen u sklopu javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti u svibnju prošle godine, a odluka o dobivanju sredstava primljena je početkom listopada.

Projekt je vrijedan 970 tisuća kuna, od čega je 40 posto sufinancirano sredstvima Fonda. To znači da bi i u Vinkovcima, uz plavu, zelenu i žutu, uskoro trebala osvanuti i smeđa kanta, namijenjena biootpadu.

U tijeku je nabava edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla ili biootpada.

M.F.-glas slavonije hr.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije