VIDEO REPORTAŽA SA MANIFESTACIJE 40. KONJI BIJELCI BABINA GREDA

0

U okviru poznate manifestacije „Nema sela nad Babine Grede“ svečano otvorena priredba “Konji bijelci” u Babinoj Gredi.

U okviru nadaleko poznate manifestacije “Nema sela nad Babine Grede” program je započeo povorkom jahača i svatovskih zaprega, ukrašenih šlingerajima i šokačkim otarcima, sa snašama i baćama, u tradicionalnom narodnim nošnjama, a potom je i svečano otvorena manifestacija “Konji bijelci” na hipodromu Sajmište.

 

 

VIDEO REPORTAŽA SA MANIFESTACIJE KLIKNI NA SLIKU ISPOD ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓

 

Manifestaciji je nazočio zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković, koji se provozao u prigodno ukrašenom zapregu, te je u svojem obraćanju pozdravio sve sudionike i posjetitelje, naglasivši značenje ove manifestacije u očuvanju konjogojstva, opstojnosti sela, tradicije i običaja naše županije.

  • “Ponosan sam i od srca vam čestitam na trudu i zahvaljujem vam se što čuvate naše običaje, običaje i tradiciju sela te ih prenosite mladim generacijama. Znam kako će u tome pravcu i oni nastaviti raditi, jer upravo je to ono najbitnije i najvrijednije – nastaviti putevima naših predaka, roditelja, baka, djedova i pradjedova u očuvanju naše baštine. Vukovarsko-srijemska županija nastaviti će pomagati u organizaciji ovakvih hvale vrijednih manifestacija.” – rekao je zamjenik župana Orešković.

Zamjenik župana Franjo Orešković je posjetio i sajam kulina, sira i vina te nazočio ostatku programa na hipodromu uz nazočnost ostalih gostiju i brojnih posjetitelja, koji su došli pratiti jednu od najstarijih kulturno-sportsko-zabavnu manifestaciju u Slavoniji, a vezanu uz uzgoj konja lipicanaca, koja se održava svake godine u mjesecu lipnju u Babinoj Gredi.

FOTOGALERIJA