Vikend izvješće prometne policije VSŽ

0

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. kolovoza, na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, od čega četiri u Vinkovcima, dvije u Vukovaru te po jedna prometna nesreća na autocesti Zagreb-Lipovac, cesti Vinkovci-Županja, u Županji te Starim Jankovcima.
Ističemo kako je sedam vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,01 g/kg utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima koji je uzrokovao prometnu nesreću.
Također, stacionarnim kamerama za nadzor prometa zabilježeno je 110 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.