Vikend izvješće prometne policije VSŽ

0

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 24. do 26. srpnja dogodilo se deset prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća s ukupno šest ozlijeđenih osoba te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.
U prometnoj nesreći na cesti Gradište-Županja, 40-godišnji i 35-godišnji vozači osobnih automobila lakše su ozlijeđeni uslijed nepropisnog pretjecanja. U Vinkovcima, 86-godišnji suvozač u osobnom automobilu lakše je ozlijeđen nakon što je 67-godišnja vozačica osobnim automobilom prešla na lijevu stranu kolnika te udarila u osobni automobil koji se kretao suprotnom kolničkom trakom.  U prometnoj nesreći kod Tovarnika, 69-godišnji vozač osobnog automobila teško je ozlijeđen pri slijetanju s ceste. Također, na cesti Soljani-Vrbanja, 51-godišnji vozač je, upravljajući osobnim automobilom s prisutnošću alkohola u organizmu (2,20 g/kg), sletio s ceste pri čemu je lakše ozljeđen. U Ivankovu je 38-godišnja vozačica lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći pri nepropisnom skretanju na kolni prilaz.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vukovaru, Županji, Ceriću te dvije u Bošnjacima.

Ističemo kako je devet vozača zatečeno s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća zabilježena koncentracija od 2,20 g/kg utvrđena je kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila na cesti između Vrbanje i Soljana, koji je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.