Vikend rekorder s 2,41 g/kg alkohola u organizmu

0

Foto: Ilustracija pixabay

Ovog vozača očekuje novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom vikenda, od 4. do 10. travnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Županja) i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci-2, Županja i Vukovar).

U petak, 8. travnja u 17 sati Županji, 57-godišnji vozač motocikla županjskih registracijskih oznaka uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila gustoći prometa pao je s motociklom na kolnik pri čemu je lakše ozlijeđen.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli četiri vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,41 g/kg zabilježena je kod 41-godišnjeg vozača u Vukovaru. Sukladno članku 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ovog vozača očekuje novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od 60 dana te šest negativnih prekršajnih bodova ako pravomoćnom odlukom o prekršaju bude proglašen krivim za prekršaj. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.