Vinkovački band Aurelius novo ime na glazbenoj sceni

0
1901

Foto: Davorin Krešić

Aurelius- novo ime na glazbenoj sceni

“Uzela si sve” prva je pjesma s kojom se vinkovački bend Aurelius predstavlja javnosti i najavljuje svoj album prvijenac. Iza nje stoje dobro poznati autori Marko Lazanin i Zlatko Livaja, a sve je snimano u legendarnom studiju Željka Nikolina u Osijeku.

“Pjesmu smo slučajno dobili, dok je još bila u nastajanju, jer su autori naši prijatelji koji su pomislili da je baš za nas. Na prvu smo ju osjetili, jer smo svi mladi i energični, a mislimo da je pjesma to sve. Autori kažu da je posvećena jednoj mladoj dami, a mi samo znamo da ima zelene oči”, kažu dečki iz Aureliusa.

Video za pjesmu “Uzela si sve” je sniman na dvije lokacije u Vinkovcima pod redateljskom palicom nagrađivanog Saula Tikvića, uz kojeg je bio i snimatelj i autor fotografija Davorin Krešić. Ekipu je na snimanju pratila velika hladnoća i vjetar, što je bilo posebno neugodno u trenutku kada su se dečki našli na krovu zgrade: “Smrzli smo se, ali nismo odustali. Posebno zanimljivo je bilo kada smo nakon snimanja morali ručno spustiti svu opremu sa seta s osmog kata, koju smo sami i donosili. Možda to i ne bi bila velika stvar da nas se dvojica ne boji visine.”, pojašnjava Željko Ćutuk.

Iako im je ovo tek prvi singl, radi se o iskusnim glazbenicima koji već dugi niz godina djeluju na našoj sceni. Bend u ovom sastavu djeluje od 2018. godine, a njihovo ime znači zlatni, odnosno zlatno i potječe iz doba Rimskog Carstva. Ime su odabrali upravo zato što dolaze iz Vinkovaca, grada dvaju Rimskih careva, koji je i najstariji grad u Europi.

Članovi:
Željko Ćutuk-lead vokal
Karlo Lukačević-gitara,vokal
Hrvoje Bogović-bas,vokal
Ivan Sirovica-gitara,vokal
Matija Bajtal-bubanj,vokal
Andrej Činčurak-klavijature,vokal