Ponedjeljak, 27 rujna, 2021
16.7 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVinkovačkim vatrogascima novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

Vinkovačkim vatrogascima novo navalno vatrogasno vozilo vrijedno 2,3 milijuna kuna

VINKOVAČKI VATROGASCI DOBILI NOVO NAVALNO VOZILO VRIJEDNO VIŠE OD DVA MILIJUNA KUNA

Javna vatrogasna postrojba Vinkovci opremljenija je za još jedno navalno vatrogasno vozilo. Radi se o novom Mercedesovom kamionu vrijednom oko 2,3 milijuna kuna.


„Vozilo, koje je s 85% od ukupnog iznosa sufinancirano EU sredstvima, dobili smo zahvaljujući projektu koji zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatska vatrogasna zajednica. Ovakav novi, moderan kamion bit će nam od velike pomoći u poslu. Opremljen je najmodernijom opremom i svim potrebnim sustavima za što učinkovitije gašenje požara“, objašnjava Krešimir Jelić, zapovjednik JVP Vinkovci.


U postrojbi sada raspolažu s ukupno 10 vozila, odnosno sa 7 kamiona i 3 pomoćna vozila i to je, kaže Jelić, uz svu ostalu profesionalnu opremu, sve što im treba u obavljanju i najzahtjevnijih zadataka.

„Dobro je znati da su naši vatrogasci odlično opremljeni, da imaju sve što im je potrebno za intervencije kojima spašavaju živote i imovinu građana. Zahvalio bih stoga Vladi Republike Hrvatske što su pomogli u nabavci vozila. Uz sam grad u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Vinkovci zaduženi su i za okolne općine i upravo će jedno ovakvo moderno vozilo pomoći u što bržem dolasku na mjesto požara i izvan Vinkovaca“, rekao je prilikom današnjeg obilaska postrojbe gradonačelnik Ivan Bosančić.


Naglasio je i kako su u ovom poslu ipak najvažniji ljudi, vatrogasci, koji često riskiraju svoj život u brojnim nepredviđenim i opasnim situacijama.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.