Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaZa dva mjeseca u Vinkovcima na tri lokacije 12 klasičnih i šest...

Za dva mjeseca u Vinkovcima na tri lokacije 12 klasičnih i šest električnih bicikala

Sustav javnih bicikala – još jedan korak ka zelenim i zdravim Vinkovcima.

Vinkovci će kroz naredna dva mjeseca dobiti sustav javnih bicikala koji će se sastojati od 3 stanice s 12 klasičnih i 6 električnih bicikala.

Naime, s ciljem popularizacije sustava javnog prijevoza i smanjenja upotrebe osobnih automobila odnosno smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, u Gradu Vinkovcima u veljači su s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali Ugovor o sufinanciranju projekta „Uvođenje sustava javnih bicikala u Grad Vinkovce“. Od ukupno 565.000 kuna, kolika je vrijednost projekta, 40% ili 226.000 kuna sredstva su FZOEU-a. Postupkom javne nabave izabrana je tvrtka Sustav javnih bicikala d.o.o. iz Zagreba, koja je dala najbolju ponudu u iznosu od 459.200 bez PDV-a ili 574.000 kuna s PDV-om i s kojom je potpisan ugovor.

Potpisom ugovora, ova tvrtka obvezuje se izvršiti uslugu u roku od 60 dana. „Uvođenjem ovog sustava ispunili smo neke od ciljeva u vidu razvoja biciklističkog prometa i integracije s javnim prijevozom te ostvarili napredak u našim nastojanjima da Vinkovci postanu zeleni i zdravi grad. Značajan korak u tom smjeru je i izgradnja biciklističkih staza u gradu, za koju već imamo spremnu cjelokupnu dokumentaciju za izgradnju prve faze”, ističe gradonačelnik Ivan Bosančić.

Napominje i kako je ovaj projekt vrlo značajan jer svima su dobro poznate brojne prednosti kada je vožnja bicikla u pitanju, ali i preporuke zdravstvenih stručnjaka koji često naglašavaju zašto baš bicikl kao prijevozno sredstvo treba koristiti što više.

Prometnim Masterplanom grada Vinkovaca predviđeno je postavljanje stanica na tri lokacije, kod Željezničkog kolodvora, u centru grada u blizini zgrade Hrvatske pošte, te u parku Lenije u blizini srednjih škola i bazena. Na svakoj stanici bit će postavljeni stalci za 4 klasična bicikla i punjači za 2 električna, a građani i posjetitelji bicikle će koristiti prijavom u sustav i plaćanjem korištenja po satu.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.