Vinkovci: Carp Team ”Ribajo plivajo” pobjednik ribolovnog natjecanja na Bajeru za članove

0

Športska ribolovna udruga “Bajer” Vinkovci organizirala je proljetni Carp Cup za članove. Kup je okupio 14 ekipa a lovilo se tri dana i dvije noći šarana i amura.

Ribolovna udruga Bajer osnovana je u lipnju 2000. godine. Darovnim ugovorom dobili su iskopinu koju su preimenovali u športsko-rekreacijsku zonu. Osnovana je od strane invalida i branitelja domovinskog rata.
Površina je 190 048 metara kvadratnih uz izgrađen ribolovni dom i prilazne ceste. Poribljavanje se vrši po planu i programu ribolovne udruge Bajer uz najmanje dva godišnja poribljavanja s više od 2 tone ribe.

Ulovljeno je 691,5 kg šarana i 42,96 kilograma amura, ukupno ulovljeno 734,505 kg 111 riba. Prosječna težina šarana je bila 6.46 kg, a amura 10,7 kilograma.

Najveći ulov imao je Carp Team Daltoni šaran 22,48 kg, a najmanji ulov Carp Team Ekipa 35 šaran 1,28 kg.

Poredak je bio sljedeći:

Prvo mjesto osvojio je Carp Team Ribajo plivajo u sastavu Zoran Horvat, Tomislav Stanišić i Dario Tomičić. Oni su ulovili 286,565 kilograma ribe ( 33 komada ribe),

Drugo mjesto osvojio je Carp Team Privlaka u sastavu:Želimir Kostančar, Darko Vidović, Alen Neferanović s ulovom od 113,57 kilograma (18 komada ribe)

Treće mjesto osvojio je Carp Team Karas u sastavu: Darko Milobara, Roberto Molnar, Ivan Matasić  s ulovom od 78,75 kilograma (6 komada ribe).

Sve ekipe imale su upis na vagu, samo čisto radi usporedbe prvo mjesto ulov 286,565 CT Ribajo plivajo i posljednje mjesto 14. CT Gospodin 4,73 kg u sastavu Nikola Jakopiček, Dalibor Vinaj i Aleksandar Matagić.

Dali je tu bilo upitno znanje, vještina, pripremljena hrana, pribor ili je bila samo sreća i dobivanje pozicije za pecanje koja se izvlačila iz šešira to mogu prokomentirati sami natjecatelji.

Pecalo se na četiri štapa, spavalo se u šatoru i ekipa je brojala po tri natjecatelja.

I tako s peharima i uz neizbježan ručak završeno natjecanje. Do sljedećeg puta i natjecanja na ŠRD Bajer želimo svima – BISTRO