Vinkovci: Sova kup 2024.

0

Ove subote, 18. svibnja 2024. godine VPK je organizirao je tradicionalno međunarudno natjecanje “Sova kup”. Ovo je svakogodišnje sportsko prisjećanje na trenera Zlatka Markasovića, koji nam je nakon 19. svibnja 2014. ostavio samo lijepe uspomene. U njegovu čast plivalo je 234 plivača i plivačica iz 13 klubova. Osim plivačkih klubova iz Hrvatske, nastupali su i klubovi iz Mađarske te Srbije. 

VPK-ovci koji su se ponosno popeli na pobjedničko postolje su: Nika Cajner, Petra Komljen, Gabrijela Rohalj, Bruno Ćorić i Fran Petrinić te štafetska ekipa: Barbara Brkić, Gabrijela Rohalj, Sunčica i Maja Antunović Kuruc.

Osim obilježavanja plivanja kao sporta kojim se bavio Sova, članovi kluba svih generacija okupe se taj dan i svojim učešćem doprinesu ovom natjecanju i sjećanju. Ovo je prilika da se svi ponovo okupimo , da se povežemo i podijelimo uspomene. Vidjeti mlađe generacije kako preuzimaju inicijativu i doprinose zajednici, daje nam nadu za budućnost poručili su iz VPK.

Na kraju dana, svi su se složili da je ovakva manifestacija više od natjecanja- ona je simbol zajedništva, međugeneracijskog razumijevanja i poštovanja prema prošlosti. Spomen na Sovu nije samo natjecanje  već podsjetnik na vrijednosti koje nas povezuju i inspiriraju da zajedno gradimo najdugovječniji plivački klub u Vinkovcima.

Hvala vam svima, dragi članovi i simpatizeri kluba, bez vas ovo sve ne bi bilo izvodivo!!

Do slijedećeg Sova kupa, lijepo vas pozdravljamo.

Vaš VPK

Čestitke svima na postignutim rezultatima!!