VINKOVCI: Dvije provale u obiteljske kuće

0

Fotografija: ilustracija

U periodu od 27. do 30. studenog provaljeno je u nenastanjenu obiteljsku kuću u Vinkovcima, u Ulici Kneza Mislava, čime je 42-godišnji vlasnik oštećen, a nakon  dolaska vlasnika utvrditi će se točnije okolnosti.
Policija je 30. studenog provela očevid, a protiv počinitelja je podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

U dužem vremenskom periodu od nekoliko mjeseci ove godine, a kako je 42-godišnjak iz Gradišta 30. studenog prijavio da je u svom ograđenom dvorištu obiteljske kuće u Gradištu, Trg Hrvatskih Velikana otkrio da mu nedostaje  više armaturnih šipki raznih promjera, čime je oštećen za više nekoliko desetaka tisuća kuna.
Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv ODO u Vinkovcima, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa.

Oko 10,00 sati, 30. studenog, na prijevaran način je provaljeno u obiteljsku kuću 84-godišnjakinje iz Vinkovaca, Blok Vladimira Nazora, iz koje je otuđen nakit, koji je vlasnica imala u svojoj kutiji. U kući se osim oštećene nalazila i jedna ženska osoba koja je dovodila u zabludu stariju ženu, navodno koristeći uređaj za masažu i provjeravanje temperature. Istodobno je druga nepoznata ženska osoba preturala po obiteljskoj kući gdje je pronašla i otuđila nakit, a obje su se ubrzo udaljile s nakitom iz te kuće. Policija traži dvije ženske osobe za koje sumnja da su otuđile nakit vlasnice obiteljske kuće.Slijede kriminalistička istraživanja radi pronalaska počinitelja i otuđenih predmeta izvijestili su iz Policijske uprave VS.