Stanje prometa u županiji tijekom proteklog vikenda

0

Foto: Ilustracija

Policija nastavlja provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama

Tijekom proteklog vikenda, od 27. do 29. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Županja, Vukovar) te deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U petak, 27. studenog oko 08,50 sati u Ulice braće Radić u Županji, 71-godišnjak iz Bošnjaka je uslijed neprilagođene brzine osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka sletio s kolnika te udario u rasvjetni stup. 71-godišnji vozač je teže ozlijeđen, dok je 48-godišnja suvozačica lakše ozlijeđena. Oboje su radi pružanja liječničke pomoći prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.
U prometnoj nesreći 29. studenog oko 16,50 sati u Vukovaru, Priljevo, 19-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom te također sletio s kolnika i udario u rasvjetni stup, zadobivši pritom lakše tjelesne ozljede.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (četiri), Županji, Slakovcima, Iloku, Đeletovcima te na cestama Bapska-Šarengrad i Berak-Čakovci.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su tri vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu: u Vinkovcima, Iloku i Županji, a dvije su osobe smještene u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Utvrđeno je i 26 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, te jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, kao i odbijanje podvrgavanju ispitivanju alkoholiziranosti, a utvrđeno je još 39 ostalih prometnih prekršaja.

Izdvajamo postupanje policijskih službenika 27. studenog oko 19,00 sati u Splitskoj ulici u Vinkovcima kada je zatečen 27-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom prije stjecanja prava te se prilikom nadzora odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Spomenuti vozač je, radi recidivizma prekršaja uhićen, a vozilo kojim je tada upravljao, privremeno je oduzeto. Postupak je u tijeku.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela izvijestili su iz Policijske uprave VS.