Srijeda, 10 kolovoza, 2022
19 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaStanje prometa u županiji tijekom proteklog vikenda

Stanje prometa u županiji tijekom proteklog vikenda

Foto: Ilustracija

Policija nastavlja provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama

Tijekom proteklog vikenda, od 27. do 29. studenog, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (Županja, Vukovar) te deset prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U petak, 27. studenog oko 08,50 sati u Ulice braće Radić u Županji, 71-godišnjak iz Bošnjaka je uslijed neprilagođene brzine osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka sletio s kolnika te udario u rasvjetni stup. 71-godišnji vozač je teže ozlijeđen, dok je 48-godišnja suvozačica lakše ozlijeđena. Oboje su radi pružanja liječničke pomoći prevezeni u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.
U prometnoj nesreći 29. studenog oko 16,50 sati u Vukovaru, Priljevo, 19-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom te također sletio s kolnika i udario u rasvjetni stup, zadobivši pritom lakše tjelesne ozljede.
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (četiri), Županji, Slakovcima, Iloku, Đeletovcima te na cestama Bapska-Šarengrad i Berak-Čakovci.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su tri vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu: u Vinkovcima, Iloku i Županji, a dvije su osobe smještene u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Utvrđeno je i 26 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, te jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, kao i odbijanje podvrgavanju ispitivanju alkoholiziranosti, a utvrđeno je još 39 ostalih prometnih prekršaja.

Izdvajamo postupanje policijskih službenika 27. studenog oko 19,00 sati u Splitskoj ulici u Vinkovcima kada je zatečen 27-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka kako upravlja vozilom prije stjecanja prava te se prilikom nadzora odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Spomenuti vozač je, radi recidivizma prekršaja uhićen, a vozilo kojim je tada upravljao, privremeno je oduzeto. Postupak je u tijeku.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela izvijestili su iz Policijske uprave VS.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije