VINKOVCI: Nedopuštena trgovina duhanom

0

Fotografije: PU vukovarsko-srijemske

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Nakon prethodnih izvida proveli smo 19. prosinca pretragu doma i drugih prostorija, na temelju Naloga Županijskog suda u Vukovaru, u obiteljskoj kući u Vinkovcima gdje osumnjičenik boravi, kada smo u kući pronašli oko deset kilograma duhana te dvanaest kutija cigareta s duhanom (ne tvornički pripremljene cigarete).

Nadalje je provedena i pretraga osobnog automobila marke Passat vinkovačkih registarskih oznaka, gdje je dodatnim mjerama pronađen posebno izmijenjen prostor spremnika za gorivo automobila, pri čemu smo u izmijenjenom prostoru pronašli još oko dvadeset i četiri kilograma duhana.

Slika

Policija je sveobuhvatnim mjerama dovela u sumnju i identifikacijskih oznaka karoserije osobnog automobila, zbog čega će se poduzeti daljnje provjere takvih okolnosti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni na nezakonitom tržištu nabavio količinu duhana bez odgovarajućih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, a područnom carinskom uredu je proslijeđena i obavijest zbog kršenja odredbi Zakona o trošarinama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu izvijestla je PU Vukovarsko srijemske.