VSŽ stanje u prometu za protekli vikend, evidentirano 8 prometnih nesreća

0

Fotografija: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 18. do 20. prosinca 2020. godine evidentirano je 8 prometnih nesreća, od čega 2 sa ozlijeđenim osobama, obje u Vinkovcima (jedna s 1 teško i jedna s 2 lako ozlijeđene osobe) te 6 nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta – državna cesta D537 Otok-Spačva (1), autocesta A-3 (1), Mirkovci (1), Ž4198 Bapska (1), Gradište (1) i Ivankovo (1).

U subotu, 19. prosinca oko 17,05 sati, u Vinkovcima, na raskrižju Ulice kneza Mislava – Ohridska,  73-godišnji vozač iz Vinkovaca, s prisutnošću alkohola 0,28 g/kg, upravljao je osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, te na obilježenom pješačkom prijelazu nije propustio 65-godišnju pješakinju iz Vinkovaca, slijedom čega je došlo do naleta na spomenutu pješakinju. Istom prilikom, pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede. Navedenom vozaču slijedit će kaznena prijava za uzrokovanje opisane prometne nesreće.

U drugoj prometnoj nesreći sa ozlijeđenim osobama, u petak oko 10,00 sati, u Vinkovcima, Ulici kralja Zvonimira, 78-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je zaustavljeni osobni automobil ispred sebe kojom prilikom su oštećeni još jedan osobni i jedan teretni automobil koji su također bili zaustavljeni u koloni. Tom prilikom dvije osobe u navedenim vozilima zadobile su lake tjelesne ozljede.

Budući da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (i dr. opojnih sredstava), nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojas te nepropisne uporabe mobitela izvijestili su iz PU vukovarsko srijemske.