Vinkovci: Spektakularni PRO 3×3 Tour 21. i 22. lipnja po treći put stiže u najstariji europski grad

0

Pobjednik PRO 3×3 Tour 2024. drivenby Opel turnira uVinkovcima izravno putuje na prestižni FIBA 3×3 Challenger u španjolskom Lanzaroteu!

PRO 3×3 Tour 2024. drivenby Opel, odnosno treća sezona spektakularnih međunarodnih turnira u 3×3 košarci, ovoga vikenda – u petak i subotu, 21. i 22. lipnja 2024. – ulazi u svoju drugu polovicu i stiže u Slavoniju!Šesta postaja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bit će najstariji europski grad, smješten u samom srcu Slavonije – Vinkovci.   

Nakon lipnja 2022. i lipnja 2023., kada su Vinkovci uspješno ugostili PRO 3×3 Tour u prvoj idrugoj sezoni, ovo je treći put da ova 3×3 karavana stiže u najveći grad Vukovarsko-srijemske županije. Atraktivna lokacija jednaka je kao i u protekle dvije godine – parking ispred Hotela Slavonijau samom središtu grada. Inače, ovogodišnji se Tour u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održava na top 10 lokacija diljem Hrvatske. Prvih pet ovogodišnjih turnira organizirani su redom: na jadranskim destinacijama (u Hvaru, Trogiru i Umagu), zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu te u središnjoj Hrvatskoj, odnosno Zaboku.

         Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku.PRO 3×3 Tour 2024. drivenby Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

I nadmetanje u Vinkovcima donosi nekoliko iznenađenja i zanimljivosti za sve sudionike. Najvažnija je informacija da turnir u Vinkovcima ima prestižan status FIBA 3×3 Lite Questpa ćenajbolja ekipa u kategoriji Senior Elite Men na ovom natjecanju ostvariti izravan plasman na ugledan inozemni turnir FIBA 3×3 Challenger koji će se 27. i 28. srpnja 2024. održati u španjolskom gradu Lanzaroteu!

Oba dana (21. i22. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice.Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnirapovećan je u odnosu na prošlu godinu. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura,trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (22. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu, mlade i žene –KidsDay,oglede juniorskih U-19 ekipa i utakmice ženskih ekipa u Open Women kategoriji.Naime, PRO 3×3 Tour ove godine organizira i službena nadmetanja u kategoriji ženskih ekipa. Osim toga, bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Pojedinim događanjima bit će nazočni i čelnici Grada Vinkovaca, a očekuju se i gosti iznenađenja. Budući da je u protekle dvije godine PRO 3×3 Tour bilježio ponajveći odaziv gledatelja i ponajbolju atmosferu upravo u Vinkovcima, organizatori i partneri nimalo ne sumnjaju kako će jednako biti i ovoga vikenda.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uprelijepom ugođaju samog središta Vinkovaca uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite s obitelji i prijateljima i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency.

Partneri i sponzori turnira u Vinkovcima su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednicaVukovarsko-srijemske županije, Zajednica sportskih udruga grada Vinkovaca, Karlovačko, Decathlon, Nevkoš i AuricForest. Lokalni medijski partneri su Plava vinkovačka televizija i Novosti.hr.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Vinkovcima možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura.