Vinkovčani će uskoro na raspolaganju imati dva nova parka za pse

0

Vlasnici pasa u Vinkovcima, prvenstveno Lapovčani, s razlogom su bili zabrinuti u posljednje vrijeme jer ostali su bez ograđenog prostora za sigurno istrčavanje svojih ljubimaca koji je uklonjen radi izgradnje novog HEY Parka u Lapovačkoj ulici.

No, razloga za zbrinutost nema jer u gradskoj upravi su odlučili umjesto jednog dosadašnjeg izgraditi dva nova parka za pse, jedan u Šimićevoj, a drugi u Kolodvorskoj ulici. Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić ističe kako su radovi već u tijeku, ukopani su stupovi i očišćen teren, postavljena žica i uskoro će započeti sa završnim uređenjem.

„Na Lapovcima smo brzo pronašli rješenje odnosno prigodan prostor za novi park i to vrlo blizu, na svega 50-ak metara udaljenosti od dosadašnjeg. Dio posla je već obavljen, preostaje još dovršiti ogradu te posaditi stabla kako bi i vlasnici i njihovi ljubimci mogli pronaći mjesto u hladu za ovakvih vrućih dana. U Kolodvorskoj ulici već imamo velika stabla i tu je bilo potrebno samo očistiti i urediti prostor, stupovi su također već ukopani, razvučena je žica te nam preostaje odraditi posljednje detalje“, objašnjava Dujmić.

Vinkovčani će tako vrlo brzo, uz spomenuta dva koja su u izgradnji te jedan u funkciji na Kanovcima, na raspolaganju imati tri parka za pse s tendencijom izgradnje još ponekog u drugim dijelovima grada kada se za tako nešto ukaže prilika.

„Parkovi za pse su sve popularniji sadržaji u urbanim sredinama jer predstavljaju sigurna mjesta za istrčavanje i igru te socijalizaciju pasa u kontroliranim uvjetima, ali i mjesta gdje se vlasnici mogu družiti i razmjenjivati iskustva i savjete vezane uz svoje ljubimce. Cilj nam je, stoga, našim sugrađanima osigurati što više takvih prostora u svim dijelovima grada“, poručuje Dujmić.