Volodimir Zelenski Ako elektrana eksplodira, ovo je kraj Europe!‘

0

Foto: pixabay ilustracija

‘Po prvi put u povijesti čovječanstva dogodio se nuklearni terorizam. Ruski propagandisti žele to zataškati, ali ovo više nije prijetnja. Ovo je realnost‘.

Nakon požara u nuklearnoj elektrani Zaporožje, Volodimir Zelenski se video-porukom obratio cijeloj Europi. Naglasio je da, ako dođe do eksplozije, da nas čeka katastrofa šest puta gora nego ona u Černobilu. Ukratko, rekao je, počela bi evakuacija cijele Europe.

  • Europo, moraš se probuditi, najveća nuklearna elektrana u Europi gori. U ovim trenucima ruski tenkovi granatiraju područje. To su tenkovi koji imaju infracrvene kamere, dakle znaju gdje pucaju. Pripremljeni su za to.

Predsjednik Ukrajine naglasio je da se obraća svim Europljanima.

  • Sjetite se koliko je Černobil uzeo žrtava i koliko je ptanji izazvao. Bila je to globalna katastrofa. A sada Rusija želi sve to ponoviti, samo će biti šest puta gore!

Europo, probudi se. Recite vašim političarima da ruske snage granatiraju nuklearnu elektranu Zaporožje. Tamo se nalazi šest reaktora. U Černobilu je izgorio sam jedan. Po prvi put u povijesti čovječanstva dogodio se nuklearni terorizam. Ruski propagandisti žele to zataškati, ali ovo više nije prijetnja. Ovo je realnost. Ne znamo kako će priča s požarom u reaktoru završiti, ne znamo hoće li sve eksplodirati. Nadamo se da neće. Naši dečki su pazili da na tom području nema mina, nema provokacija ili ucjena…

Za kraj je podvukao crtu.

  • Moramo zaustaviti ruske trupe. Recite političarima: Ukrajina ima 15 nuklearnih postrojenja. Ako dođe doe eksplozije, to je to. To će biti kraj Europe, svi ćemo se morati evakuirati. Jedino brza akcija Europe može spriječiti ruske trupe i europsku nuklearnu katastrofu.

Izvor: jutarnji hr