Subota, 13 kolovoza, 2022
19 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVUKOVAR: NOVI PAKET MJERA ZA PODUZETNIKE

VUKOVAR: NOVI PAKET MJERA ZA PODUZETNIKE

Foto: grad Vukovar
NOVI PAKET MJERA ZA PODUZETNIKE
Grad Vukovar je tijekom ove godine kroz redovne mjere poticanja razvoja poduzetnistva i dodatna oslobođenja te Javne pozive usmjerene na pomoć poduzetnicima uslijed epidemije koronavirusa do sada izdvojio 4,7 milijuna kuna, a sada smo krenuli s novim valom pomoći poduzetnicima.
Novih 700.000 kn usmjereno je prema uslužnim djelatnostima i to prema istim uvjetima kao iz prošlog Javnog poziva koji je obuhvatio ugostitelje.
Ovim pozivom pokušali smo maksimalno obuhvatiti uslužne djelatnosti koje su uslijed pandemije osjetile značajan pad poslovnih aktivnosti pa će sukladno tome pravo na potporu iz ovog poziva imati frizerski i kozmeticki saloni, trgovine na malo odjećom i obućom, fotografi, smještajni objekti, sportske, zabavne i rekreacijske djelatnosti itd.
Točan popis djelatnosti koje ostvaruju pravo na potporu možete pronaći u Javnom pozivu koji će biti objavljen sutra. Prihvatljivi su troškovi najma poslovnih prostora te režijski troškovi za rujan, listopad i studeni, a maksimalni iznos koji se može ostvariti ovisi o broju zaposlenih.
Nadalje, na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća donosi se odluka o prijedlogu novih oslobođenja i olakšica za vukovarske poduzetnike. Naime, predlaže se oslobođenje od plaćanja komunalne naknade za uslužne djelatnosti te oslobođenje plaćanja najma poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Vukovara i to za slijedeća 3 mjeseca.
Za slijedeću godinu u gradskom proračunu planirano je novih 4 milijuna kuna za poduzetnike, a to samo potvrđuje činjenicu da je Grad Vukovar u ovoj teškoj situaciji odlučno stao iza svojih goapodarstvenika a naš glavni cilj je očuvanje radnih mjesta u Vukovaru izvijestili su iz gradske uprave Vukovara.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije