VUKOVAR: ZAPOSLENO 55 ŽENA PUTEM PROJEKTA “POKLONI MI OSMIJEH II”

0
ZAPOSLENO 55 ŽENA PUTEM PROJEKTA “POKLONI MI OSMIJEH II”
Započela je druga faza projekta “Pokloni mi osmijeh II” putem kojega smo zaposlili 55 žena pripadnica teže zapošljive skupine koje će skrbiti o 330 nemoćnih i starijih osoba te će im pomagati u spremanju, čišćenju, nabavki i pripremanju hrane.
Radi pridržavanja epidemioloških mjera uzrokovanih širenjem COVID-a 19 i zaštite zdravlja žena i krajnjih korisnika također će kroz projekt biti osigurane zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, a za brže i jednostavnije obavljanje posla na korištenje su dobile i bicikove.
Projekt je sufinanciran u 100%-tnom iznosu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.877.060,00 kuna. Osim zaposlenja, 20 žena pripadnica ciljane skupine koje su uključene u projekt pohađat će programe obrazovanja/osposobljavanja kako bi se povećala njihova konkurentnost na tržištu rada. Ukupno trajanje provedbe projekta je 18 mjeseci.
Obvezni partneri Gradu Vukovaru na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku podršku u provedbi projekta pruža Vukovarska razvojna agencija.
Foto: Grad  Vukovar