Petak nam donosi razvedravanje: Za vikend će i na kopnu i na moru biti stabilnije i sunčanije

0

Sve je jači utjecaj anticiklone pa će od danas posvuda biti stabilnije i sunčanije.

Petak nam donosi razvedravanje i povoljnije biometeorološke prilike. Jutra će tijekom vikenda biti osjetno hladnija, osobito u unutrašnjosti gdje je moguć i slab mraz.

Petak

Sve je jači utjecaj anticiklone pa će od danas posvuda biti stabilnije i sunčanije. Ujutro na kopnu ponegdje uz nešto zaostale naoblake, po kotlinama i uz rijeke je moguća magla ili sumaglica. Još će prijepodne puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti između 4 i 9, a uz obalu od 10 do 15 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano. Puhat će slab vjetar, a temperatura oko 13 stupnjeva pa će i danas biti svježe.

U Slavoniji djelomice sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, a temperatura i ovdje oko 13 stupnjeva.

U Dalmaciji nastavak proljetnog ugođaja: petak će protjecati u sunčanom vremenu, a bit će i ugodno toplo uz 20ak stupnjeva u zraku.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju povremeno s umjerenom naoblakom. Bura će prema večeri slabjeti, jedino će još pod Velebitom biti ponekog olujnog udara. Temperatura u gorju do 10, a uz obalu oko 18 stupnjeva.

Vikend na kopnu

Tijekom vikenda će anticiklona podržavati stabilne vremenske prilike. Tako će na kopnu ujutro biti magle i niskih oblaka koji će se u nedjelju ponegdje zadržati i veći dio prijepodneva. Tijekom dana će biti barem djelomice sunčano. Jutarnja temperatura osjetno niža pa će biti i slabog mraza, a uz tek koji stupanj iznad nule trebat će nam i toplija odjeća. Tijekom dana temperatura oko 12, 13 stupnjeva.

Vikend na moru

Vikend će i na Jadranu biti sunčan. U subotu posvuda uglavnom vedro, tijekom dana i ugodno toplo. U nedjelju slično, ali će ujutro lokalno biti magle ili sumaglice. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra će biti malo svježija, tijekom dana ugodno.

Kraj radnog dijela tjedna i vikend će protjecati u više-manje sunčanom vremenu. Jutra će tijekom vikenda u kopnenim predjelima biti maglovita te osjetno hladnija, a uz temperaturu oko nule će biti i slabog mraza.

Izvor: rtl hr