Vukovarac (28) bez vozačke, bježeći policiji prošao kroz crveno sa tuđim pločicama

0

Foto: Ilustracija

28-godišnjaku je zbog počinjenih prometnih prekršaja određeno zadržavanje od 15 dana, a podnesena je i kaznena prijava za Krivotvorenje isprave.

Policijski službenici PP Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Naime, 28-godišnjak 19. listopada u 21,15 sati u Ulici Vijeća Europe u Vukovaru, na znak policijskih službenika nije zaustavio osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nego se povećanom brzinom, uz proklizavanje kotača vozila, nastavio kretati Ulicom Duga, te prošao raskrižjem s Ulicom S.R. Njemačke iako je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.
Naknadno je pronađen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Pored utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako je 28-godišnjak na navedeni osobni automobil stavio ne pripadajuću registarsku pločicu te ga stavio u pogon, nakon čega su ga policijski službenici zatekli u prometu.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, 28-godišnjaku je u prekršajnom postupku nadležni sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, a policija je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavila i kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave.