Vukovarsko -srijemska županija i HŽ Putnički prijevoz potpisali su ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente

0

Vukovarsko -srijemska županija i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisali su, danas, Ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko -srijemske županije za 2022. godinu.

Ugovor je vrijedan 750.000,00 kuna, a potpisan je temeljem Javnog poziva koji je objavljen 15. veljače 2022. godine i trajao je do 31. prosinca 2022. godine – odnosno do utroška financijskih sredstava.


U ime Vukovarsko -srijemske županije Ugovor je potpisao župan Damir Dekanić, a ispred HŽ -a Željko Ukić dipl. ing., Uprava – direktor i šef Regionalne jedinice Vinkovci, Milan Maksimović.

– Potpisivanjem ugovora nastavljamo tradicionalno sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja naše županije. Ono se sastoji u jednoj besplatnoj povratnoj karti za studente koji putuju iz Zagreba, Splita i Rijeke te dvije mjesečne povratne karte za studente iz Osijeka – rekao je Dekanić te je naglasio kako su mjere za studente iznimno važne i kako je svima želja da se studenti nakon obrazovanja vrate raditi u županiju i svoje gradove.

Direktor Uprava -Hrvatskih željeznica, Željko Ukić istaknuo je važnost željezničkog prometa te naglasio kako ga veseli ponovna suradnja sa županijom.


Prema riječima v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju VSŽ Maria Meštrovića ovo je samo još jedna u nizu demografskih mjera predviđenih za ovu godinu. A pročelnik je pojasnio i kako studenti na jednostavan način mogu ostvariti sufinanciranje te naglasio kako je interes studenata velik jer je poršle godine mjeru koristilo oko 1400 studenata.
Naime, Prijavnicu, koja se nalazi na mrežnim stranicama županije, zajedno s potvrdom o studiranju i preslikom osobne iskaznice potrebno je preporučeno poslati na adresu Vukovarsko – srijemske županije, na Odjel za Sport, mlade i demografiju.

  • Naši djelatnici poslati će mailom potvrde koje će se ovjeravati u vlaku. Zapravo je cijeli postupak vrlo jednostavan i do sada nije bilo problema – zaključio je Meštrović.