Subota, 21 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVukovarsko-srijemska županija prijavila 7 kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Vukovarsko-srijemska županija prijavila 7 kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Povjerenstvo Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo ovih je dana posjetilo kandidate i počelo evaluaciju projekata prijavljenih za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Iz Vukovarsko-srijemske županije prijavljeno je sedam kandidata: OPG Ana Delić iz Županje, Domestic House Lola iz Vukovara, Komunalno društvo Rokovci-Andrijaševci d.o.o. iz Andrijaševaca, OPG Mijo Pranjić iz Drenovaca, OPG Izvori života iz Iloka, OPG Citrus (izletište Opatovac) iz Opatovca i Bioekološko-edukacijski centar Virovi iz Otoka. Ukupno je na natjecanje prijavljeno 138 projekata iz cijele Hrvatske. Članovi povjerenstva boravili su i u Vukovarsko-srijemskoj županiji i proveli evaluaciju projekata koje je prijavila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru pokazuje velik broj prijavljenih.


Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo od 1997. godine radi na ruralnom i regionalnom razvoju Hrvatske te posebice na ruralnom turizmu i njegovim oblicima, a već osmu godinu zaredom organizira “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower award” – godišnji projekt nacionalnog ocjenjivanja turističkih, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, tradicijskih domaćinstava, tradicijske gastronomije, vinskog i craft turizma, aktivnog turističkog sadržaja u ruralnom prostoru, ruralno-turističkih projekata, kao i onih koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

Ova akcija, napominju organizatori, jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti, kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva.

Dodjela nagrade Suncokret bit će od 27. do 30. travnja u hotelu Croatia, u Cavtatu, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

M.F.-glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije