Za Dan žena policijski službenici darivali sugrađanke i kolegice

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su za Dan žena darivali kolegice i savjesne vozačice u Županji i Tovarniku.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, kao i prethodnih godina, na prigodan način obilježili Međunarodni dan žena i ugodno iznenadili svoje sugrađanke i kolegice darujući im cvijeće na prometnicama i radnim mjestima.


Tako su u ulici Veliki kraj u Županji policijski službenici Postaje granične policije Županja, zajedno s predstavnikom Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Županja savjesnim vozačicama čestitali Dan žena i podijelili im ruže. Županjčanke su bile više nego ugodno iznenađene kada su ih u prometu zaustavila nasmiješena lica policijskih službenika od kojih bi očekivale upozorenje ili kaznu, a danas su dobile cvijeće.


Prigodnim darovima i cvijećem obradovali su svoje kolegice i policijski službenici Postaje granične policije Tovarnik.

Inače, Dan žena međunarodnog karaktera je prvi put obilježen 1910. godine u Kopenhagenu, u čast pokreta za ženska prava i izgradnju potpore za ostvarivanje prava glasa za žene. Međunarodni dan žena danas je globalni dan kojim se slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena, što su prepoznali i policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ukazujući znak pažnje damama zaustavljenim u prometnim kontrolama te svojim radnim kolegicama.