Zapalio zastavu Republike Hrvatske

0

Fotografija: ilustracija

Osumnjičenom je sudskim rješenjem određen istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku.

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Javno poticanje na nasilje i mržnju i Povreda ugleda Republike Hrvatske. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 1. svibnja u šumi na području Općine Trpinja zapalio zastavu Republike Hrvatske. Događaj je snimljen i objavljen na društvenim mrežama. Na opisani način je zastavu Republike Hrvatske javno izvrgnuo ruglu i grubom omalovažavanju i putem računalne mreže javnosti učinio dostupnom videosnimku tog čina, kojim se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove nacionalne ili etničke pripadnosti. 

Osumnjičeni je 18. svibnja predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njega upućena nadležnom državnom odvjetništvu. 

Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru, osumnjičeniku je određen jednomjesečni istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.