ŽUPAN BOŽO GALIĆ POVODOM DANA DRAGOVOLJNIH DARIVATELJA KRVI SVEČANO DODIJELIO PRIZNANJA

0
Prijem dragovoljnih darivatelja krvi u Vinkovcima
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić svečano je primio dragovoljne darivatelje krvi, povodom Dana dragovoljnih darivatelja krvi, koji se u cijeloj Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada.
Hrvatski Crveni križ, već tradicionalno, dodjeljuje priznanje višestrukim darivateljima krvi, te je na prijemu župan Galić, zajedno s predsjednikom Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije Matom Karalićem, uručio priznanja višestrukim darivateljima kojih je ove godine 41 darivatelj, a postali su jubilarci: za 35 i 55 puta darivanu krv-žene i za 50, 75, 100 puta darivanu krv-muškarci.
Foto:VSŽ
Prijemu će biti nazočno ukupno 41 darivatelj krvi-primatelji priznanja, te predstavnici Gradskih društava Crvenog križa kao i Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.
Foto:VSŽ
Župan Galić pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se za nesebično darivanje krvi i čestitao im na nagradama te je rekao: -„Svake godine primamo darovatelje krvi koji daju dio sebe kako bi pomogli drugima a neki su darovali krv po sto puta i više. Stoga višestrukim darovateljima krvi danas uručujemo jedno veliko priznanje i zahvalnicu za humano djelo.“
Dan dragovoljnih darivatelja krvi, u cijeloj Republici Hrvatskoj se obilježava 25. listopada, u spomen na prvu akciju darivanja krvi koju je Hrvatski Crveni križ organizirao u sisačkoj Željezari 25. listopada 1953. godine.
Autor:VSŽ