Župan Damir Dekanić posjetio Dječji dom „Sveta Ana“ u Vinkovcima

0

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić posjetio je danas Dječji dom za smještaj, njegu i skrb o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Sveta Ana“ u Vinkovcima.

Tom je prigodom djeci uručio i vrijednu donaciju nove ljetne odjeće – dar Moto kluba „Libertas“ iz Dubrovnika.
  • Ovo je jedna od najhumanijih ustanova u našem društvu, a po riječima onih koji ovdje rade kao i onih koji su ovdje nekada bili štićenici riječ je o najboljem domu ovog tipa u Hrvatskoj – rekao je Dekanić. Osjeća se, kaže, kako je riječ o ustanovi koja odiše srcem, a prema svemu što čuje zaposlenici se prema djeci odnose roditeljski. A to je, ističe, ono što svi žele čuti kada dođu u ustanove ovog tipa. Pružati pomoć u odjeći i prehrani ove djece je ono što bi mi svi, kao društvo, trebali činiti.


– Ovom prigodom želim ukazati društvu u cjelini da je taj Dom ovdje i da on postoji, te mu je potrebna pomoć svih nas, posebice kada je riječ o integraciji ove djece u društvo nakon što jednom napuste njegovo okrilje – poručio je župan.

A vrijednu donaciju nove odjeće za djecu osigurao je Moto klub „Libertas“ iz Dubrovnika i Vedran Čuljak koji je donatorima ukazao na potrebe ove vinkovačke ustanove za djecu.


  • Riječ je o anonimnom donatoru, članu Kluba, koji je donirao djeci potpuno novu odjeću, a danas vidim da je odjeća došla u ruke onih kojima je ona najpotrebnija – rekao je Vedran Čuljak, te još jednom zahvalio članovima dubrovačkog Kluba i njihovom predsjedniku Dariu Dragičeviću na ovoj vrijednoj donaciji. Dodao je i kako se veseli činjenici da će se ovaj „lanac dobrote“ nastaviti jer će ravnateljica Doma svu odjeću koju ne podijele svojim štićenicima proslijediti dalje potrebitima.

Ravnateljica Doma Zrinka Mikić je zahvalila donatorima na donaciji jer ona im je, kaže, svakako potrebna i dobrodošla.


– Posebno nas veseli što su naše potrebe prepoznali gospodin Čuljak i donatori iz Dubrovnika, a djeca su se razveselila ne samo novoj odjeći nego i posjeti župana Dekanića koji ih je razveselio košarama punim slatkiša – rekla je.