Petak, 1 srpnja, 2022
25 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaŽupan Dekanić održao radni sastanak s Martinom Dalić predsjednicom Podravke

Župan Dekanić održao radni sastanak s Martinom Dalić predsjednicom Podravke

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je danas, u maloj županijskoj vijećnici, u Vukovaru, radni sastanak s predsjednicom Uprave Podravke d.d. Martinom Dalić.


Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima suradnje u vidu traženja prostora kroz koji bi Podravka d.d. na prostoru Vukovarsko -srijemske županije mogla proširiti svoje poslovanje i otvoriti mogućnost šire sirovinske osnovice.

– Cilj i želja Podravke je smanjiti uvoz poljoprivrednih i inih sirovina, koje koristimo u našoj proizvodnji, te ih supstituirati sa poljoprivrednim proizvodima koji su proizvedeni u Hrvatskoj – istaknula je M. Dalić nakon sastanka.


Dodala je i kako vjeruje da će se komunikacija sa Vukovarsko -srijemskom županijom nastaviti kroz već započete projekte, ali i kroz mogućnosti koje donose nadolazeće godine – posebice one iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti koji predstavlja višegodišnji financijski okvir.
– Sigurna sam da će biti prilike za projekte i poslove koji će donijeti korist stanovnicima ove županije te se uklopiti i u Podravkin proizvodni program i potrebe – poručila je.

Župan Dekanić je pak rekao kako je cilj županije da bude vidljiva i prisutna u svim područjima života, a posebice u gospodarskim krugovima u Republici Hrvatskoj.


  • Proizvodnja na ovom području je sve organiziranija, pa i mogućnosti rastu iz dana u dan. Županijski projekti rastu, a veliki broj ih se bliži i svome završetku, pa je sukladno tome nužno izraditi studije isplativosti i sondirati tržište kako bi na vrijeme uočili gdje ima prostora za plasman naših proizvoda na tržište – naglasio je župan.
Sastanak s Upravom Podravke, kaže župan, održan je baš na tu temu i bio je iznimno konstruktivan.
  • Dogovorena je daljnja suradnja na način da ćemo Podravku promptno izvješćivati o modelima i mogućnostima koje nudimo kako bi suradnju realizirali na obostrano zadovoljstvo i ostvarili dobru proizvodnju – zaključio je Dekanić.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije