Nedjelja, 29 svibnja, 2022
17 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaŽupan Dekanić primio autore videoigre „Bitka za Vukovar“

Župan Dekanić primio autore videoigre „Bitka za Vukovar“

„Cro game devs” naziv je udruge koja okuplja volontere iz Slavonskoga Broda kojima su se priključili i volonteri iz cijeloga svijeta okupljeni oko ideje kreiranja prve hrvatske računalne videoigre o bitki za Vukovar. Članovi te udruge Stjepan Dasović i Dorijan Andrijanić danas su, u Palači Srijem, u Vukovaru župana Damira Dekanića informirali kako se  kroz igru naziva „Battle of Vukovar, Rain of Steel” („Bitka za Vukovar, kiša željeza”) planira promovirati istina o obrani Vukovara.

„Volonterski rad na videoigri započeo je prije dva mjeseca. Igra će biti napravljena prema stvarnim događajima, bit će edukativna i besplatna „ otkrio je Stjepan Dasović.

Vjerodostojnost videoigre zajamčena je, kažu autori, time što u njezinu stvaranju sudjeluju i neki od neposrednih sudionika herojske bitke za Vukovar koja je vođena od 24. kolovoza do 20. studenog 1991. godine; Ivica Arbanas Lipi, Ivan Anđelić Doktor, Damir Plavšić Plavi i Marko Karaula.

„ Zahvaljujući njima sve akcije bit će prikazane upravo onako kako su se i odvijale. Zbog toga će ova igra biti jedinstvena u svijetu „ naglasio je jedan od autora Dorijan Andrijanić.

Video igra, koja će imati deset razina zainteresirala je i župana Dekanića.

„Izuzetno sam sretan što su ovi nadareni mladići danas ovdje. Na neki način sam i ponosan na njih i temu koju obrađuju u ovoj igrici. Uopće ne sumnjam u njezin uspjeh, uz izraženu želju da sve ostane na igricama i elektronici, a ne da se prenese na stvaran život. Volio bih da u stvarnom životu nije bilo svega onoga što će se naći u ovoj videoigri, ali kad smo već kroz to sve morali proći drago mi je da će se i na ovaj način diljem svijeta pronijeti istina o Vukovaru i Domovinskom ratu „ rekao je župan Dekanić.

Inače, „Bitka za Vukovar, kiša željeza” bit će gotova i spremna za igru u singl i multiplayeru 2025. godine.

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije