Županjski osnovnoškolci posjetili Postaju granične policije Županja

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U suradnji sa županjskom osnovnom školom organizirano je druženje policijskih službenika s učenicima kojim nastojimo izgraditi povjerenje između djece i policije.

Jučer, 25. travnja, policijske službenike u Postaji granične policije Županja posjetila su dva razreda jedne županjske osnovne škole.

U prostorijama policijske postaje učenici su prolazeći različite odjele pozorno pratili sve riječi naših policijskih službenika, Darka Đakovića i Igora Galunića, koji su ih poučili o propisima, preporukama, savjetima i općenito o kulturi u društvu.

U ovom druženju učenici su pogledali policijske prostorije, opremu i vozila, a učenici su posebno bili zainteresirani kada su pregledavali muzejske policijske eksponate i fotografije.

Učenicima su prenijeli i informacije brojnih preventivnih kampanji Ministarstva unutarnjih poslova, kojima je cilj sigurnost građana, poglavito mladih.

Također, prikazan im je i edukativni animirani film o sigurnosti u cestovnom prometu.

Ovo druženje je pratila i ekipa Radija Županje, a i Policijska uprava vukovarsko-srijemska je susret ovjekovječila našom pričom i fotografijama.